11-02-16

TOP TIP | Double Seal Ventieldop

Met het (eenmalig) monteren van de Alligator Double Seal ventieldop, behoort het tijdrovende dopjes draaien tot een ver verleden. Onderzoek toonde aan dat een gemiddelde servicebeurt van 20 minuten teruggebracht kan worden tot wel 7 minuten door Double Seal ventieldopjes te gebruiken. Bij het uitvoeren van fleetchecks voor trucks, aanhangwagens, opleggers en bussen, is het meest tijdrovende werk het losdraaien van alle ventieldopjes.

Met soms tot wel 16 wielen per voertuig betekent dit: het losdraaien van de ventieldop, controleren van de bandenspanning, eventueel bijvullen van lucht en het terugschroeven van de ventieldop. Dit soms onder slechte weeromstandigheden met ventielen die lastig te bereiken of vastgevroren zijn en zich zeer moeilijk laten verwijderen. Daarbij raken ventieldopjes nog wel eens zoek waardoor vuil en corrosie in het ventiel een kans krijgen. Dit kan in het ergste geval een gevaar vormen voor de verkeersveiligheid.


Met de ALLIGATOR Double Seal ventieldop behoren alle bovenstaande ongemakken tot de verleden tijd. De Double Seal ventieldop wordt op het ventiel geschoefd in plaats van de originele ventieldop en hoeft niet verwijderd te worden bij het controleren van de luchtdruk of bij het bijvullen van de banden. Meten en bijvullen gebeurt rechtstreeks door de Double Seal ventieldop!