17-01-22

REMA TIP TOP RAD PREMIUM Line: de nieuwste generatie bandreparatie pleisters. Made in Germany.

De RAD pleisters van REMA TIP TOP zijn al jaren niet meer weg te denken uit de wereld van de bandreparatie. Onlangs heeft REMA TIP TOP de nieuwe generatie gepresenteerd.

REMA TIP TOP heeft jarenlange internationale ervaring en expertise en is marktleider op het gebied van bandreparatie. Dat heeft geleid tot de ontwikkeling van innovatieve en steeds betere producten.

De PREMIUM Line is de nieuwste generatie bandreparatiepleisters.

De nieuwe RAD 100-, 300-, 400- en 500-serie bevatten een combinatie van verschillende soorten rubber, waardoor de pleisters nu nog beter aan de band hechten. De duurzaamheid van de reparatie wordt hierdoor aanzienlijk vergroot. De samenstelling van de PREMIUM Line pleisters is als volgt:

  • Aan de buitenkant zit een toplaag die lucht- en drukverlies voorkomt;
  • Hieronder zitten rayon, stalen of aramide koordlagen die ervoor zorgen dat de originele stabiliteit van de band wordt hersteld;
  • De derde laag in de pleister is een bimodale hechtlaag: dit is een veerkrachtige rubberen laag op de rayon, stalen of aramide koordlagen;

Door deze samenstelling zijn de RAD 100-, 300- en 500- pleisters geschikt voor zowel koud- als warmvulkanisatie. De RAD 400 pleisters zijn alleen geschikt voor warmvulkanisatie.

De RAD 100- en 400- pleisters zijn voorzien van rayon koordlagen. De RAD 300- pleisters zijn voorzien van stalen koordlagen en de RAD 500- pleisters zijn voorzien van aramide koordlagen.

De pleisters met stalen koordlagen zijn uitermate geschikt voor banden van zwaardere voertuigen, zoals truck en landbouw. De pleisters met aramide koordlagen evenaren de kracht van de stalen koordlagen, maar zijn flexibeler. Hierdoor zijn deze pleisters ook geschikt voor banden van zwaardere toepassingen met als extra voordeel dat ze eenvoudiger aan te brengen zijn.

De PREMIUM Line pleisters zijn in veel verschillende soorten en maten beschikbaar waardoor er altijd een oplossing mogelijk is voor schade aan het loopvlak, schouder en wand van de banden. Zowel voor personenwagenbanden, truckbanden, landbouwbanden en grondverzet banden.

Naast de pleisters zijn ook de verpakkingen van de nieuwe generatie RAD pleisters vernieuwd. In de verpakking zit een reparatietabel met een overzicht van de verschillende reparatietoepassingen van de pleister. Op de achterkant van de doos zit tevens een reparatiemal om de pleister op de juiste manier in de band te centreren.

Alle REMA TIP TOP PREMIUM Line centreerpleisters worden geproduceerd volgens de Europese veiligheidsrichtlijnen (ECE-R 108/109), zijn Made in Germany en zijn vanaf heden te bestellen bij REMA TIP TOP Benelux.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de verschillende PREMIUM centreerpleisters van REMA TIP TOP?

Bel +31 (0)26 75 08 383 of mail naar info@rema-tiptop.nl. Voor België bel +32 (0) 380 83 307 of mail naar info@rema-tiptop.be. Of kijk op www.rema-tiptop.nl en www.rema-tiptop.be.