16-02-23

Nu verkrijgbaar bij Rema Tip Top: Hamaton TPMS Bluetooth sensoren voor Tesla

Vanaf heden zijn de nieuwe Hamaton TPMS BLE-Bluetooth Low Energy sensoren te verkrijgen bij Rema Tip Top. Deze sensoren zijn speciaal gemaakt voor Tesla voertuigen. De Hamaton TPMS Bluetooth sensor stuurt via BLE een waarschuwing naar het computersysteem van het voertuig wanneer de luchtdruk in de banden afneemt. Het TPMS-lampje op het dashboard zal gaan branden om de bestuurder op de hoogte te stellen. Zodoende is de bestuurder op tijd op de hoogte van een lage bandenspanning, wat het rijden veiliger maakt.

De Hamaton TPMS Bluetooth sensor is zeer geschikt ter vervanging van de Tesla OEM TPMS-sensoren die in de velgen zijn geplaatst: Tesla Model 3 vanaf okt. 2020 -, Model S vanaf jun. 2021 -, Model X vanaf okt. 2022 - en Model Y vanaf okt. 2020 -. Wanneer de banden worden verwisseld bij bijvoorbeeld slijtage of voor de zomer- of winderbanden, wordt de OEM sensor vaak niet meegenomen. De Hamaton TPMS Bluetooth sensor is hier de perfecte vervanging voor. De batterij van de Hamaton TPMS-sensor gaat zelfs 1 á 2 jaar langer mee dan de originele OEM sensor.

Een bijkomend voordeel is dat de Hamaton TPMS Bluetooth sensor al wordt voorgeprogrammeerd in de fabriek. Hierdoor kan de sensor snel en gemakkelijk geïnstalleerd worden zonder dat deze eerst geprogrammeerd moet worden.

De Hamaton TPMS Bluetooth sensor is verkrijgbaar in de kleuren zilver, grafietgrijs en zwart. Deze kleuren zijn afgestemd op de kleuren van de velgen van de Tesla voertuigen zodat ze hier perfect bij passen.

Naast de Hamaton TPMS Bluetooth sensor is ook het Hamaton TPMS ventiel los verkrijgbaar. Hierdoor is het mogelijk om alleen het ventiel van de Hamaton TPMS Bluetooth sensor te vervangen, wat ideaal is als het ventiel niet meer goed werkt, maar de sensor nog wel intact is. Dit ventiel is ook te koop in de 3 kleuren van de velgen van Tesla voertuigen: zilver, grafietgrijs en zwart.

De voordelen van de Hamaton TPMS Bluetooth sensor op een rijtje:
 

  • Lichtgewicht TPMS-sensor
  • Voorgeprogrammeerd geleverd
  • Batterij gaat extra lang mee
  • Verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren
  • Het ventiel kan los vervangen worden


De inleerprocedure van de Hamaton TPMS Bluetooth sensor is zeer gemakkelijk en kan in een aantal snelle stappen voltooid worden. Om de sensoren rijklaar te maken dienen de volgende stappen uitgevoerd te worden:
 

  1. Installeer de nieuwe sensoren
  2. Rij 1 kilometer met de nieuwe sensoren
  3. Wacht 5 minuten. Belangrijk: de auto dient uit te staan
  4. Rij tot 10 minuten om de procedure af te ronden


Nadat deze stappen zijn uitgevoerd is de Hamaton TPMS Bluetooth sensor klaar voor gebruik.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de Hamaton TPMS Bluetooth sensor? Bel +31 (0)26 75 08 383 of mail naar info@rema-tiptop.nl. Voor België bel +32 (0) 380 83 307 of mail naar info@rema-tiptop.be. Kijk voor meer informatie op www.rema-tiptop.nl en www.rema-tiptop.be.