Deel via

02-01-20

Vrachtwagenbanden herprofileren

Wanneer truck banden bijna versleten zijn, wil dit niet altijd direct betekenen dat ze toe zijn aan dure vervanging.
Het is mogelijk deze banden een langer leven te geven door ze bij een herprofileer expert aan te bieden om de banden te laten herprofileren.

Met hoogwaardige gereedschappen en gespecialiseerde technieken worden de profielen uitgediept, zodat er meer grip ontstaat en er weer meer rendement uit de banden gehaald wordt. Met een herprofileerbare band kunnen 25-30% extra kilometers gereden worden. Dat is met name interessant voor vrachtwagens die internationale routes rijden.

Wanneer wordt herprofileren aangeraden?
Als de band drie tot vier millimeter profiel heeft, is het tijd voor herprofileren. Dat kan alleen als de banden niet te veel beschadigd zijn. Wilt u uw banden laten herprofileren, dan moet er op de zijkant van de band het symbool ‘U’ of ‘Regroovable’ staan. Je kunt het ook zien aan het herprofileerputje waarmee de herprofileringsdiepte kan worden bepaald.

Waar moet er bij herprofileren nog meer op gelet worden?
Herprofileren is een nauwkeurige klus. Te diep snijden zorgt voor beschadigingen op het karkas. Dat is niet de bedoeling; dan kan de band alsnog als verloren worden beschouwd. Experts controleren daarom eerst de staat van de band. Pas daarna gaan zij aan de slag met speciaal gereedschap en een specialistische techniek.

De banden die via herprofilatie een nieuw profiel krijgen, kunnen op de achteras van aanhangwagens, vrachtwagens en opleggers gemonteerd worden.

Het voordeel van herprofileren:

  • Geherprofileerde truckbanden gaan een kwart tot 30% langer mee.
  • Een truck met geherprofileerde banden verbruikt minder brandstof.
  • Herprofileren is minder belastend voor het milieu dan nieuwe banden.

Meer weten over onze producten? Bel +31 (0)26 75 08 383 of kijk op onze website.