Deel via

26-11-20

REMA TIP TOP, dé producent van Green & Clever bandreparatiematerialen en vloeistoffen

REMA TIP TOP heeft ruim 90 jaar ervaring als producent van A-Kwaliteit bandreparatiematerialen en vloeistoffen. De productie vindt plaats in eigen fabrieken op verschillende locaties.

Om de veiligheid en gezondheid van medewerkers te garanderen is het werken met gevaarlijke stoffen aan strenge voorschriften en regelgeving gebonden. De producten van REMA TIP TOP voldoen aan de huidige eisen en regelgeving. Zo heeft REMA TIP TOP een compleet CFK-vrij bandreparatiemiddel assortiment.

Het Green & Clever programma van REMA TIP TOP

Chemische oplosmiddelen zijn in veel producten te vinden en worden daardoor in veel werkprocessen gebruikt. Zelfs als de concentratie niet erg hoog is kunnen bepaalde oplosmiddelen een irriterende werking hebben en een gevaar vormen voor de gezondheid.

REMA TIP TOP heeft in samenwerking met diverse R&D-centra, zoals alfa-Development GmbH, producten ontwikkeld welke volledig vrij zijn van oplosmiddelen en micro korrels. Deze producten zijn milieuvriendelijk en niet schadelijk voor de gezondheid. Een aantal voorbeelden van deze producten zijn:

  • REMA TIP TOP Fast dry buffer: Een zeer krachtige vetverwijderaar zonder CFK- en aromaten bevattende oplosmiddelen. ­
  • REMA TIP TOP Innerliner sealer: De bekende sealer die wordt gebruikt voor de bescherming en afdichting van de rand van een bandreparatie pleister. Zonder CFK- en aromaten bevattende oplosmiddelen.
  • REMA TIP TOP Handcleaner: Een krachtige en toch huidvriendelijke handreiniger zonder toevoeging van microkorrels. Het schuurmiddel in de handreiniger is gemaakt van 100% natuurlijk afbreekbaar materiaal. De handreiniger verwijdert zeer zware vervuiling zoals olie, vet, hars en verf.